Band

Seba

Seba Thomé

Contrabas & backings

Seba is geboren. Hij speelt ook contrabas en ook met Martine. Hij houdt van mooie liedjes en heeft daarom ook een baard. Maar soms niet. Zijn contrabas is groot maar wel heel lief. Seba speelt soms ook basgitaar en hij vindt dat ook heel leuk. Seba speelt graag muziek en ook met Martine. Seba speelt het langste muziek met Martine. Zeker al twaalf jaar en één meter.

Tijl

Tijl Piryns

Drums, percussie & backings

Tijl leerde het klappen van de zweep van z’n vader, die was (net als al z’n andere bandleden trouwens) zanger, gitarist, bassist en drummer bij de Leuvense hitformatie Kreimerie Franswaaze. Deze band kent U wellicht van “Jef, d’r lij ne weust oep tafel”, een aanstekelijke meezinger die verhaalt over een vertelfiguur die z’n kameraad er op wijst dat er zich een worst op de tafel bevindt. Tijl is zelf helaas nooit verder geraakt dan de drums. Hij doet dit desalniettemin met grenzeloze goesting en toewijding, o.a. bij z’n eigen band You Raskal You.

Tine Allegaert

Trompet, glockenspiel & backings

Tine is een beetje zoals Lieze. Ze is klein maar fijn, heel muzikaal en een kapitein op het pianoschip. Alleen bevaarde Tine veeleer de zee van de klassieke pianomeesters en speelt ze geen trombone. Het zijn dus geen zussen. Trompet speelt ze wel, want dat vindt ze stoer. En laatst kocht ze een bastuba. Dat is nòg stoerder. Tine houdt veel van natuur en zweetgeurtjes. Daarom speelt ze graag in de band van Martine. Ze speelt ook graag bij The Advent of March en Les Busiciens. En ze ruimt graag de tafel àf na het eten, en het podium òp na het concert. Daarom vinden de andere bandleden haar tof en stoer. Maar daarom niet alleen. Verder is ze nog trouw lid van het anti-rook-front (ARF) en is ze grote fan van de Kleine Pieterman. Dat is een boos kijkende vis, maar Tine kijkt nooit boos. Ahoy!

Lieze

Lieze Heuninck

Trombone, glockenspiel & backings

Lieze is Lieze, en is heel muzikaal. Haar hobby’s zijn breien en muzikaal zijn. Eigenlijk is Lieze jazzpianiste, maar Martine heeft Lieze in de lente van het jaar tweeduizendzestien vriendelijk via Facebook gevraagd om alstublieft trombone te komen spelen in haar band. Deze vraag was gebaseerd op 1) een herinnering aan een jamsessie in het gras, waarbij Martine accordeon speelde en Lieze viool, en 2) Lieze’s en Tijls’ gezamenlijke kempense fanfareverleden. Om trombone te kunnen spelen moest Lieze wel eerst haar trombone laten repareren. De trombone is nu gemaakt. En ondertussen breidt Lieze verder aan een trui.